Rederij Vooruit; Trouwvloot.nl

Trouwvloot: Aan boord van de Koh-ï-Noor

Trouwen aan boort van de Koh-ï-Noor, vanuit Harlingen!

De Koh-ï-Noor is een kleiner schip dan de Iselmar maar kan aan een groep van 65 personen voldoende plaats bieden. Als slaapaccommodatie biedt 2-mast klipper Koh-ï-Noor aan 24 personen plaats. Deze prachtige 2-mast kustzeiler ligt in thuishaven Harlingen. In deze gemeente is het aangewezen als officiële trouwlocatie.

Voorzien van een zeer comfortabel en sfeervol interieur maakt de Koh-ï-Noor ieder jaar vele tochten over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Zeeuwse wateren. Het markante zeilschip beschikt over vier tweepersoons- en vier driepersoonshutten. Ieder vertrek is voorzien van warm en koud stromend water, elektriciteitsaansluiting, douche, toilet en kast- en bergruimte. Twee zeer luxe salons bieden daarnaast voldoende ruimte voor gezamenlijke activiteiten.


De Koh-ï-Noor kent zonder meer een rijke historie. In 1904 werd ze in Hamburg te water gelaten. Onder de naam Petrus vervoerde het zeilschip tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland. Na enkele ingrijpende verbouwingen en een tweede carrière als gemotoriseerd vrachtschip kreeg ze halverwege de jaren negentig een nieuwe thuishaven: Harlingen.

Voor meer informatie en afbeeldingen van de Koh-ï-Noor klikt u hier.


Terug naar vorige pagina