Rederij Vooruit; Trouwvloot.nl

Verschillende Trouwlocaties

We kunnen u ook naar een trouwlocatie varen of dat u alleen het feest bij ons aan boord organiseert. De mogelijkheden zijn enorm en bespreken we graag met u.

Trouwen in Harlingen

Harlingen is een prachtige stad. De stad wordt jaarlijks door vele mensen bezocht en biedt vele mogelijkheden. U kunt er namelijk meer dan 500 monumenten vinden, de veerdienst naar de Waddeneilanden en vele voorzieningen op het gebied van kunst, cultuur, horeca, winkels en evenementen. Ook biedt Harlingen een verscheidenheid aan watersportmogelijkheden. Dit geeft wel aan dat Harlingen een levendige stad is met een historie. Sinds 1234 heeft de stad stadsrechten.
Trouwen in Harlingen

Het stadhuis van Harlingen stamt uit 1730. Deze wordt gekenmerkt door de beschermheilige St. Michaël. De symmetrische gevel met in het midden de trap en de deur naar de hal, wordt boven het balkon bekroond met een verguld beeld van de heilige Michaël. Hij wordt gezien als de bestrijder van onheil en is daarom ook de beschermheilige van Harlingen.

Trouwen op Terschelling

Trouwen op Terschelling Terschelling is het grootste Friese Waddeneiland en grenst aan zijn noordkant aan de Noordzee en aan de zuidkant aan de Waddenzee. Het eiland is ca. 30 kilometer lang en de breedte varieert van 2 tot 5 kilometer. Het eiland bestaat uit ruim 4400 hectare. Terschelling en zijn geschiedenis is altijd verbonden geweest met de zee.

Door de gunstige ligging aan het zeegat ´t Vlie profiteerde Terschelling van de opkomst van de Hanzesteden rond de Zuiderzee. Later raakte het verbonden met Amsterdam en de Compagnieën. Uit die tijd stammen de initiatieven voor een vuurtoren en loodsdiensten. Dit is te merken in een goede handelsvaart en visserij. Mede om die reden is de vuurtoren van Terschelling, de Brandaris het centrale meldpunt voor de Waddenzee. Het is mogelijk om in De Brandaris te trouwen waarna u uw weg kan vervolgen voor de eerst huwelijksmijlen op de Waddenzee. De Brandaris beschikt over een kleine trouwzaal waar plaats is voor 20 personen, een ideale plek voor een klein, intiem huwelijk. In combinatie met de Iselmar kan er een arrangement worden gemaakt die uitkomst biedt voor een grotere groep gasten tijdens de receptie, een diner/buffet of een huwelijksfeest.

Trouwen op Vlieland

Trouwen op Vlieland Vlieland is één van de vijf Friese Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft slechts één dorp en het landschap bestaat voornamelijk uit duingebied, strand en bos. Vlieland bestond oorspronkelijk uit twee dorpen: West- en Oost-Vlieland. West-Vlieland was een aanzienlijk dorp. In 1714 werd tijdens een orkaan een zwaar vrachtschip op het strand geslagen. Daardoor ontstond een gat in de stuifdijk en de Noordzee drong naar binnen. Dit had tot gevolg dat West- en Oost-Vlieland van elkaar werden gescheiden. Later heeft men met behulp van een zanddam de 2 stukken weer verbonden aan elkaar. Maar West-Vlieland met zijn bloeiende industrieën, traankokerijen, bierbrouwerijen en mosselkwekerijen is voorgoed verdwenen. In 1736 werd West Vlieland door zijn laatste bewoners verlaten en op de plaats waar het dorp zich eenmaal bevond, golft nu de Noordzee.
Vlieland kent dus een rijke historie. Op het eiland vindt u dan ook enkele belangrijke musea die deze geschiedenis tonen. Ook het reddingshuisje op de Vliehors (de sahara van het noorden) is zo'n museum. Maar wel een museum met mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om in het reddingshuisje te trouwen voor een klein gezelschap. Ook het armhuis, een historisch pand uit de 17e eeuw is een voorbeeld van een museum dat ook tevens kan dienen als trouwlocatie. Deze biedt plaats voor circa 25 personen. Wat is er dan mooier om in de middag weer aan boord te stappen van het zeilschip met alle dierbaren en een geweldig feest te beleven op de Waddenzee? Als het even mee zit kunt u zelfs genieten van een onvergetelijk zonsondergang.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden in combinatie met de boten van onze Rederij. We denken graag met u mee. Informeer naar de mogelijkheden.